Könyv

KÁROLYI PALOTA HAMVAS INTÉZET

Égő katedra Visszaemlékezések Szentkuthy Miklósra

Szentkuthy Miklós, a XX. századi magyar próza kimagasló alakja, kivételes tanár is volt, akit tanítványai mint „tudós cinkosukat és ezermókás pajtásukat” rajongva szerettek. Erről ad bizonyságot ez a tanítványi emlékezésekből összeállított kötet, amely sokféle ember sokféle élményét felvillantva élethű és hiteles portrét rajzol a nagy tanárvarázslóról.

Megszólalnak a hajdani, mára már híressé lett tanítványok, Mádi Szabó Gábor és az azóta már elhunyt Sinkovits Imre, Csuvik Oszkár olimpiai bajnok, Peterdi Pál humorista, és megszólal az őt példaképének tartó pedagógus, jogász, orvos, természettudós, grafikus és szobrász, és végül néhány fiatal író és irodalomtörténész, akiket Szentkuthy „nem középiskolás fokon” tanított az írás művészetére és az irodalom értelmezésére

Megjelenés
ISBN
963 00 8564 X
Égő katedra
Online ár: 2 300 Ft

Könyvajánló

Arc és Álarc

Online ár:
2 500 Ft
Arc és Álarc

Arc és Álarc

Online ár:
2 500 Ft
Arc és Álarc

Arc és Álarc

Arc és Álarc

Magyarország 1956–1959

„Egyetlen külföldit se tájékoztattak arról sem, hogy Nagy Imre visszatért a száműzetésből, arról nem is beszélve, hogy perbe fogták és kivégezték. A hír sötét árnyékot vetett a külföldi elvtársakra. A maguk burzsoá vagygyarmati országaiban oly gyakran vezettek felháborodott tüntetéseket, igazságot követelve, magasabb béreket, a nők jogait, dicsőségesen és félelem nélkül, önfeledten rohamozták meg a kormányzati épületeket, gyújtottak fel buszokat és újságkiadókat. Itt azonban, egy fejlettebb kommunista államban már fel is akasztották és eltemették őket anélkül, hogy ennek az ostromtól sebzett városnak a lakói akár csak megnyikkanhattak volna.”
Online ár:
3 500 Ft
Magyarország 1956–1959